';

Zij die weten, spreken niet; zij die spreken, weten niet.

Een citaat van de Chinees filosoof Lao Zi  dat dateert uit de 6de eeuw voor Christus en in mijn gedachten regelmatig de revue passeert.

Aankomend jaar mag ik zeggen dat ik twee decennia actief ben in de wereld van Sales. Momenteel ben ik werkzaam bij YoungBlood als Salesmanager, waar ik verantwoordelijk ben voor het reilen en zeilen van de organisatie op het commerciële vlak.

In de afgelopen negentien jaar heb ik vele gesprekken bijgewoond met leveranciers, oud-collega’s, concurrenten, andere bedrijven en zelfs in mijn eigen kennissenkring, waarbij ik ook regelmatig terug gedacht heb aan het citaat van Lao Zi. Wat hebben we met zijn allen kansen gemist, omdat we heel graag zelf praten. Of het nou gaat over hoe goed het bedrijf is waar je voor werkt, hoe fantastisch de producten zijn wat het bedrijf levert, de uitstekende service die je benoemt (soms zelf met de vermelding van een NPS Score) of over hoe trots je bent op de dingen die je privé bezig houden. Geen idee waar ik het over heb? Kies er dan eens voor om op het eerst volgende verjaardagsfeestje na een aantal drankjes alleen maar te observeren en de essentie van mijn verhaal zal je snel duidelijk worden. Door zelf te vertellen, wordt je niets wijzer van de ander.

YoungBlood is een Salesforce Consulting partner met een sterke focus op de wereld van mens en welzijn. Om een goede implementatie te kunnen verwezenlijken is het van cruciaal belang om juist van meet af aan goed te luisteren naar de wensen en eisen van je gesprekspartner. Ook is het in kaart brengen van de huidige bedrijfsprocessen essentieel om je gesprekspartner van het beste advies te kunnen voorzien. Dit kun je alleen doen door de juiste vragen te stellen, waardoor voorkomen wordt dat je in een later stadium stappen terug moet doen. Naar mijn idee DE enige manier om succesvol te kunnen zijn.

Mag ik ook een keer naar jouw verhaal komen luisteren?

Lars Props
06-54971415

chidi Graus